2014-03-15

En bokstav, ett ord, en hel värld.

Tänkte berätta för er om min kärlek till det skrivna ordet. Så länge jag kan minnas har jag helst spenderat min tid med näsan i en bok. Jag frågade min mor när jag började läsa böcker själv. Hon berättade att jag "knäckte koden" med läsning tidigt, men att jag började läsa självständigt i första klass. Innan dess var tydligen Disney mitt största intresse och främsta forum för underhållning, hehe.

Sjutton år med läsning.. oh my world! Skulle vilja veta exakt hur många böcker jag läst egentligen. Sedan kan tilläggas att jag gärna går tillbaka och läser om böcker som berört mig. Min favoritserie är Sagan om Isfolket, som har en total på 47 böcker. Jag började läsa serien när jag var 12-13 år och har sedan dess läst om den minst en gång per år, och den berör mig varje gång. Jag gråter fortfarande på samma ställen, jag gläds med dem och sörjer med dem. Min inlevelse är total, så som den alltid blir när jag läser en välskriven bok.

Jag minns när jag läste Raija-serien. Varje gång jag hör låtar med The Rasmus eller Savage Garden så associerar jag till olika delar av serien. Jag minns känslan som boken gav. Jag vet att det är någon låt med Savage Garden som ger mig hjärtskärande ångest för den spelades samtidigt som Mikkal förblödde.

De böcker jag läser blir en del av mig. Jag inser att det låter löjligt, men jag ser det som en enorm vinst och rikedom att kunna tillägna sig dessa livsöden. Min värld blir så mycket större.

1 kommentar:

  1. Åh det känner jag igen. Det är så underbart att läsa. Och vissa böcker, karaktärer... De känns nästan som ens vänner på något märkligt vis. Jag avgudar Claire, och Jamie också förstås. :P
    Hmm.. Men nu blev jag sugen på att läsa Sagan om Isfolket igen också. :)

    SvaraRadera